26 Ocak 2015 Pazartesi

ABANT KÖFTE


MALZEMELER:

KÖFTE HARCI:
  • 1kg köftelik kıyma
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • 1 su bardağı galete unu
  • 1/2 çay bardağı Komili Sızma Zeytinyağı 
ISPANAKLI HARÇ:
  • 1/2 kg ıspanak 
  • 2 tane soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tane kapya biber
  • 1 kase mantar
BEŞAMEL SOS:

  • 2 Yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • Tuz(çok az)
YAPILIŞI:
 
Köfteleri ortasını çukurlaştırıp kenarlarını çanak haline getiriyoruz. Tepsiye sıralıyoruz. Başka bir tencerenin içinde yağı eritip soğan ve sarımsağı kavuruyoz. Ardından küp küp kesilmiş kapya biberini, küçük küçük doğranmış ıspanaklarımızı da katıp kavuruyoruz. Başka bir tarafta küp küp kesilmiş mantaralrımızı da kavurup ıspanklı harcimiza ekliyoruz. Şimdi sıra beşamel sosta. Yağımızın içinde unumuzu yakmadan kavurup sütümüzü ekleyip muhallebi kıvamına getirene kadar pişiriyoruz. Bunları yaptıktan sonra sırasıyla köftelerimizi önden 10 dakika gibi(fırınınıza göre)  ön pişirme yapıyoruz. Fırından çıkarttığımız köftelerin içine ıspanaklı harcimizi koyup üstüne de beşamel sosumuzu paylaştırdıktan sonra 10 dakika daha tekrar fırınlıyoruz. İndirmeye yakın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve üzerine dekoratif olarak bezelye serpiştirebilirsiniz. Kızarınca fırından çıkartın. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder