26 Ocak 2015 Pazartesi

KÜLLÜ KURABİYE




MALZEMELER:

  • 1 paket margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket nişasta 
  • Alabildiği kadar un 
KÜLÜ İÇİN MALZEMELER:

  • 3 çorba kaşığı kakao 
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 2 tatlı kaşığı tarçın (küllü gönmesi için şart)
YAPILIŞI:

Hamuru kulak memesi kıvamına gelene dek yoğuruyoruz. Elde ettiğimiz hamurdan fındık büyüklüğünde alıp yuvarlayıp tepsiye diziyoruz 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Fırından çıkan kurabiyelerimiz biraz nefes aldıktan sonra külü için karışıma bolca buluyoruz. Afiyet şeker olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder