8 Haziran 2015 Pazartesi

TENCEREDE KAŞARLI MANTAR

Işıl ışıl, pırıl pırıl, huzur, sevgi ve mutluluk dolu bir güne günaydın

Bugün sabah kahvaltısına kaşarlı mantar yapmak istedim, genelde fırında yaparım ama bugün tencerede pişirdim. 

Geniş bir tencerenin içine soyulan yarım kilo kadar mantarlarımızı dizip 1 çorba kaşığı zeytinyağ koyup tencerenin kapağını kapatıp mantarların su salmasını sağlıyalım suyunu çeken pişen mantarlara tuz, kırmızı pul biber, kekik ve 1/2 yemek kaşığı tereyağ koyup çevirelim ve mantarların çukur yerlerine küçük küçük kaşar peyniri koyup tencerenin kapağını kapatalım eridiği an ateşimizin altını kapatalım sıcak sıcak servis yapalım.Hanımlar,bu şekilde pişen mantar fırında pişene göre hem daha lezzetli hem de daha pratik oluyor.Sevgile

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder