11 Ocak 2016 Pazartesi

KISIR


Bizim geleneksel beş çayımızın vazgeçilmezlerinden biri olan kısırımın tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Haydi buyrun tarife

MALZEMELER:

  • 1 kase ince bulgur 
  • 1 adet ince döğranmış soğan 
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 yemek kaşığı biber salçası 
  • 1 çay bardağı nar ekşisi 
  • 3 diş sarımsak 
  • maydonoz
  • 5 adet yeşil soğan
  • 1 çay bardağına yakın ceviz
  • karabiber
  • pulbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon 
  • tuz
YAPILIŞI:

Bulgurun üzeri kapanacak şekilde kaynar su ile ıslatıp kimyonu, pul biberi, karabiberi, tuzu ekledikten sonra 15 dakika beklemek üzere ağzını kapatıyoruz. Bekleme aşamasındayken 1 adet ince doğranmış soğanı 1 su bardağı sıvı yağda kavuruyoruz. İçine domates ve biber salçamızı ekleyip 2-3 dakika daha kavurup altını kapatıyoruz. Islattığımız bulgur suyunu çektiğinde içine dövülmüş 3 diş sarımsak ve nar ekşisini koyuyoruz. İnce doğranmış taze soğan ve maydonozu da ilave edip içine birazcık da elimizle kırdığımız cevizleri koyup bir güzel karıştırıp servise hazır hale getiriyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder