11 Ocak 2016 Pazartesi

MANTARLI BÖREK


Bu günün lezzet ikramı Mantarlı Börek

MALZEMELER:
  • 3 yufka
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1,5 su bardağı su
  • 1/2 kilo mantar
  • 1 tane kuru soğan
  • 3-4 tane sivribiber 
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
YAPILIŞI:


Suyun içine kattığımız yağı yufkamızın üzerine fırça yardımı ile sürüp ikiye katlıyoruz tekrar sosumuzdan sürüp üçgen parçalara kesiyoruz, yufkanın geniş kenarlarına, soğanı kavurup küçük küçük doğradığımız mantarı eklediğimiz ve baharatlarını kattığımız harcımızından koyarak rulo şeklinde sarıyoruz. Sarmış olduğumuz börekleri hazırlamış olduğumuz su ve yağ karışımının içine batırıp tepsiye sıralıyoruz. 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder