11 Ocak 2016 Pazartesi

PORTAKALLI CEVİZLİ KEK


                                           PORTAKALLI CEVİZLİ KEK

MALZEMELER:

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 su bardağı kıyılmış ceviz
  • 1/2 su bardağı portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

YAPILIŞI:


Derin bir kapta şeker yumurta ile 5 dakika çırpılır, üzerine bal ve yağ ilave edilip tekrar çırpılır, diğer malzemeler sırasıyla konup karıştırılır. Karışım yağlanmış unlanmış kek kalıbına boşaltılır. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder